youtuben katsotuin video on shark dance

Mikä on Youtuben katsotuin video?

Mikä on Youtuben katsotuin video? Entä mikä on Youtuben katsotuin suomalainen video? Tässä artikkelissa käydään läpi mielenkiintoisia faktoja kaikkien rakastamasta somepalvelusta.

Mikä on Youtube?

Youtube on vuonna 2005 perustettu somepalvelu. Sen idea on ollut alusta asti tarjota käyttäjilleen mahdollisuus julkaista videoita täysin ilmaiseksi. Youtube on saanut vuosien varrella lisäominaisuuksia, mutat sen perusidea on pysynyt samana kaikki nämä vuodet.

Youtubesta on tullut 2010-luvun lopulla yksi maailman suosituimmista nettisivuista. Vain Google on suositumpi. Youtube kerää karkeasti sanottuna enemmän liikennettä kuin muut tunnetut somepalvelut (Facebook, Instagram, Reddit, Twitter) yhteensä.

Mikä on Youtuben katsotuin video?

Mikä on Youtuben katsotuin video kautta aikain? Käydään seuraavaksi läpi kolme suosituinta videota. Listan ykkönen on varmasti monille yllätys! Katselumäärät on poimittu artikkelin kirjoitushetkellä 23. syyskuuta vuonna 2022. Ne lisääntyvät luonnollisesti joka päivä.

Sija 1: Baby Shark Dance (Pinkfong Kids’ Songs & Stories)

Youtuben katsotuin video on Baby Shark Dance. Kyseinen video on kerännyt jo huikeat 11,5 miljardia katselukertaa. Video on julkaistu kesäkuussa 2016.

Baby Shark Dance on eteläkorealaisen Pinkfong-yhtiön tekemä, reilun kahden minuutin mittainen, lastenlaulu. Pinkfong tuottaa lapsille suunnattua opetusmateriaalia sekä musiikkivideoita.

Sija 2: Despacito (Luis Fonsi featuring Daddy Yankee)

Listan kakkosena on puertoricolaisen artistin Luis Fonsin kappale Despacito. Se julkaistiin tammikuussa 2017. Kyseessä on tyylilajiltaan reggaeton/pop-musiikkia. Myös Despacito on katsottu artikkelin kirjoitushetkellä hieman alle kahdeksan miljardia kertaa.

Despecito nousi Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan ykköseksi toukokuussa 2017 ja piti kärkipaikan 16 viikon ajan sivuten ennätystä pitkäaikaisimpana ykköshittinä.

Despacitosta tuli heinäkuussa 2017 Youtuben historian eniten striimattu kappale. Tuolloin videota oli katseltu reilut 4,6 miljardia kertaa. Se kuitenkin menetti ykkössijansa edellä mainitulle lastenlaululle.

Sija 3: Johny Johny Yes Papa (LooLoo Kids)

Youtuben kolmanneksi katsotuin video on jälleen lapsille suunnattu video. Kyseessä on LoLoo Kids -kanavan video nimeltään Johny Johny Yes Papa. Se on loru pienestä lapsesta, joka syö sokeria vaikka hänen ei pitäisi.

Video on ladattu Youtubeen lokakuussa 2016. Se on kerännyt jo huikeat 6,5 miljardia katselukertaa ja 18 miljoonaa tykkäystä. Johny Johny Yes Papa on ohittanut edeltävän vuoden aikana listan neljännellä sijalla olevan Ed Sheeranin videon.

Sija 4: Shape of You (Ed Sheeran)

Youtuben neljänneksi katsotuin video on englantilaisen Ed Sheeranin jättihitti Shape of You. Kyseessä on tammikuussa 2017 julkaistu single Sheeranin albumilta ÷. Video on kerännyt 5,8 miljardia katselukertaa.

Shape of You oli jättimenestys ympäri maailmaa nousten singlelistan kärkeen 34 eri maassa. Se pysyi Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan ykkösenä peräti 12 viikkoa. Joulukuussa 2018, Shape of You:sta tuli Spotifyn historian eniten striimattu kappale.

Sija 5: See You Again (Wiz Khalifa)

See You Again on amerikkalaisen räppärin Wiz Khalifan maaliskuussa 2015 julkaisema hitti. Kyseessä oli Fast & Furious leffasarjan Furious 7 -osaa varten julkaistu kappale. Se oli myös tribuutti edesmenneelle Paul Walkerille.

See You Again piti Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan ykköspaikka hallussaan 12 viikkoa jakaen rap-kappaleiden ennätyksen Eminemin Lose Yourself -hitin kanssa. Se nousi heinäkuussa 2017 Youtuben katsotuimmaksi videoksi ohittaen tuolloin Gangnam Style -musiikkivideon.

Tällä hetkellä See You Again on kerännyt 5,7 miljardia katselukertaa.

Onko Youtuben katsotuin video sinulle yllätys? Monille se on! Voisi kuvitella Despaciton kaltaisten tanssihittien olevan suositumpia, mutta kaksi kolmesta katsotuimmasta videosta on lastenlauluja! Ykköspaikka ei näytä myöskään vaihtuvan ihan heti. Shark Dance kerää nimittäin enemmän katseluita joka viikko kuin Despacito.

Lähde: Wikipedia