candy desk

Yhdysvaltain senaatissa on Candy Desk – laatikko täynnä karkkia

Yhdysvaltain senaatissa on ollut perinteenä säilyttää yhden istuvan senaattorin läheisyydessä laatikostoa, joka tunnetaan nimellä Candy Desk. Tämä perinne on alkanut jo vuonna 1968 ja se jatkuu yhä. Tällä hetkellä karkkilaatikon täyttäjänä toimii Pennsylvanian Senaattori Pat Toomey.

Kaikki alkoi vuonna 1965, kun kalifornialainen senaattori George Murphy pääsi senaattiin. Hän säilytti karkkia laatikossaan, jotta voisi tarjota sitä kollegoilleen sekä tietysti nauttia myös itse. Syöminen ei kuitenkaan ollut sallittua senaatin kerroksessa.

Kun Murphy jätti senaatin, muutkin republikaanisenaattorit alkoivat jatkaa tätä perinnettä. Outo traditio pysyi salassa julkisuudelta aina 1980-luvun puoliväliin saakka, kunnes senaattori Slade Gorton paljasti asian ilmoittamalla, että hän tulee istumaan senaatissa karkkipöydän ääressä.

Tunnettuja karkkilaatikon täyttäjiä ovat olleet mm. John McCain sekä Rick Santorum, joka täytti karkkivarastoa oman osavaltionsa eli Pennsylvanian makeisyritysten tuotteilla. Kun Santorum jätti senaatin vuonna 2007, karkkilaatikkoa huolsivat monet eri senaattorit lyhyen aikaa, kunnes Pennsylvanian senaattori Pat Toomey aloitti virkakautensa vuonna 2015.

Karkkipöydän sijainti on senaatissa pysynyt samana aina vuodesta 1981. Useimmat senaattorit astuvat sisään senaattiin pöydän vieressä olevan oven kautta. Se on perinteisesti aina republikaanien puolella senaatissa ja sitä täyttää republikaanisenaattori. Myös demokraateilla on oma karkkipöytänsä, jota he täyttävät oman karkkirahastonsa varoilla.

Lähde: Wikipedia | Photo by rawpixel.com from Pexels