uskollinen koira

Uskollinen koira sai patsaan Venäjällä

Venäläinen koira, jonka omistajat kuolivat auto-onnettomuudessa, sai oman patsaan. Koiraa yritettiin adoptoida ja sijoittaa uudelleen eri koteihin, mutta koira kieltäytyi lähtemästä pois onnettomuuspaikalta. Koira odotti omistajiaan 7 vuotta, kunnes se lopulta kuoli itsekin. Kaupunki muodollisesti adoptoi koiran ja päätti tehdä sille patsaan kunnioittaakseen sen uskollisuutta.

Kaikki sai alkunsa vuonna 1995, kun Tolyatti-nimisen paikkakunnan asukkaat huomasivat saksanpaimenkoiran seisovan aina saman valtatien vieressä yrittäen kiiruhtaa ohittavien autojen perään. Sana koirasta levisi ympäri kaupunkia ja kaupungin asukkaat epävirallisesti adoptoivat sen.

Asiaa alettiin tutkimaan ja huomattiin, että kesällä 1995 koira oli ollut mukana autoajelulla miehen ja tytön kanssa. Auto oli ajanut kolarin ja tyttö kuoli kolaripaikalla. Auton kuljettajana ollut mies vietiin sairaalaan, jossa hän kuoli muutamaa tuntia myöhemmin. Koira oli ainoana jäänyt henkiin. Kyläläiset päättivät nimetä sen Uskolliseksi.

Ihmiset rakensivat koiralle koppeja yrittivät jopa adoptoida sitä, mutta koira tuli aina takaisin etsimään omistajiaan. Se ei myöskään pysynyt koirasuojissa. Se vain kävi syömässä ja palasi takaisin kolaripaikalle oli sää sitten sateinen, tuulinen tai kylmä.

Vuonna 2002 se löydettiin kuolleena metsästä todennäköisesti luonnollisiin syihin kuolleena. Kaupunki päätti teettää sille pronssisen patsaan, jonka teki taiteilija Oleg Klyuyev. Pronssinen saksanpaimenkoira on noin 1,5 metriä korkea ja se sijaitsee valtatien risteyksessä. Taiteilija teki patsaasta sellaisen, että se näyttää siltä kuin koira kääntäisi päätään jokaista ohittavaa autoa kohden kuin toivoen, että se näkisi vielä kerran kuolleen omistajansa.

Lähde: Wikipedia | Photo by Marcus Cramer on Unsplash