Usain_Bolt_Rio_100m_final_2016b

Usain Bolt söi olympialaisten ajan vain McDonaldsin kananugetteja!

Jamaikalainen Usain Bolt oli 2000-luvun alkupuolella planeettamme kovin pikajuoksija noin 10 vuoden ajan. Boltin ylivoima oli paikoin häkellyttävää, ja hän rikkoi useita ME-tuloksia ennen uransa päätöstä vuonna 2017.

Yksi mielenkiintoisimmista faktoista liittyy vuoden 2008 kesäolympialaisiin Pekingissä.

Bolt on julkaissut elämänkertansa nimellä ”The Fastest Man Alive”. Hän kertoo siinä erikoisesta kuuristaan Pekingin olympialaisissa. Kyseiset kisat olivat Boltille näytön paikka, sillä hän oli rikkonut 100 metrin ME-lukemat edellisenä vuonna.

”Honestly, I ate nothing else in all my time out in China except chicken nuggets.”, Bolt kertoo kirjassaan. ”They were the only food I could properly trust which wouldn’t affect my stomach.”

Bolt päätyi siis McDonaldsin tunnettuun kana-ateriaan Chicken McNuggets, sillä se oli ainoa varma vaihtoehto, joka ei sekoittanut miehen vatsaa. Jamaikalainen pikakiituri söi nugetteja noin 100 kappaletta päivässä, eli kisaurakan aikana arviolta 1000 kappaletta.

Outo ruokavalio toimi hyvin, sillä Bolt rikkoi ME-lukemat sekä 100 metrin että 200 metrin pikamatkoilla ja 4×100 metrin viestissä.

Sadan metrin kuninkuusmatka on erityisen kuuluisa, sillä myötätuulta ei ollut lainkaan, Bolt hidasti selvästi ennen maalia ja hänen kengännauhansa oli myös auki!

Bolt esiintyi Pekingissä uudelleen vuoden 2015 MM-kisoissa, mutta tuolloin hänen dieettinsä oli monipuolisempi: ” They really are providing a lot better food here than in 2008, so no chicken nuggets for me this year,”

Kuva: Fernando Frazão/Agência Brasil, CC BY 3.0 BR, via Wikimedia Commons