cessna

Thomas Fitzpatrickin laskeutui lentokoneella New Yorkiin pub-vedonlyönnin jälkeen

Thomas Fitzpatrick on amerikkalainen sotaveteraani, jonka hulluttelut pub-vedonlyönnin seurauksena vetävät vertaistaan. Kyseessä oli innokas lentoharrastaja, joka palveli nuorena miehenä Yhdysvaltoja 2. maailmansodassa sekä Koreassa.

Fitzpatrick oli nauttimassa alkoholia New Yorkissa sijaitsevassa pubissa 29. syyskuuta vuonna 1956, kun tilanne lähti niin sanotusti käsistä. Paikalla ollut polttariporukka alkoi väittää humalaiselle Fitzpatrickille, ettei hän pystyisi lentämään New Jerseystä Manhattanille 15 minuutissa. Lopulta Fitzpatrick totesi, että kiistan ratkaisuun on vain yksi vaihtoehto, ja ryntäsi ulos.

Hieman myöhemmin pubin asiakkaat kuulivat lentokoneen äänen. Fitzpatrick ohjasi Cessna-konettaan (katso yllä oleva kuva) Manhattanilla pilvenpiirtäjien välissä.

Hän onnistui jotenkin väistämään kaikki esteet kovasta humalatilasta ja yön pimeydestä huolimatta ja suoritti laskeutumisen pubin ulkopuolelle. Fitzpatrick astui ulos koneesta ja käveli tyynesti ravintsemusliikkeeseen jatkamaan oluen nauttimista.

Poliisit saapuivat pian paikalle, ja Fitzpatrickin tempaus päätyi myös New York Times -lehden sivuille. Miehen laskeutumista pidettiin käsittämättömänä suorituksena. Jopa koneen omistaja hämmästeli tempausta niin paljon, ettei edes vaatinut Fitzpatrickille rangaistusta. Hän menetti silti lentolupakirjansa puoleksi vuodeksi ja maksoi 100 dollarin edestä sakkoja.

Lähes päivälleen kaksi vuotta myöhemmin, Thomas Fitzpatrick löysi itsensä jälleen newyorkilaisesta baarista. Tällä kertaa hän joutui sanaharkkaan toisen juopottelijan kanssa, joka ei uskonut Fitzpatrickin tarinaa hänen aiemmasta tempauksestaan.

Tämä oli liikaa tarinamme sankarille. Fitzpatrick ryntäsi ulos pubista ja palasi pian takaisin… lentokoneella. Hän onnistui taas laskeutumaan koneellaan pilvenpiirtäjien väliin keskelle Manhattania keskellä yötä tukevasta humalatilasta huolimatta.

Fitzpatrick voitti baariväittelyn, mutta tällä kertaa hän joutui myös maksamaan hulluttelustaan. Paikallinen tuomari lähetti miehen kuudeksi kuukaudeksi vankilaan.

Tällä kertaa Fitzpatrick oppi läksynsä, eikä enää suorittanut kolmatta yölentoa New Yorkiin. Hänen tempauksensa jäävät kuitenkin historiaan yhtenä historian hulluimpana tempauksena pub-vedon seurauksena, joka onnistui ilman henkilövahinkoja!

Alla on lehtijuttu hänen toisesta lennostaan.

fitzpatrick