star wars fox

Star Warsin teemamusiikki sävellettiin sopimaan 20th Century Foxin fanfaariin

Kaikki amerikkalaisia leffoja katsovat tuntevat varmasti 20th Century Foxin tunnussävelen. Jos olet joskus käynyt elokuvissa, on hyvin todennäköistä, että olet kuullut sen rummuilla ja torvilla soitetun noin parikymmentä sekuntia kestävän fanfaarin. Monille siitä tulee myös mieleen Star Warsin teemamusikki, eikä suotta.

Sekä Star Warsin tunnusmusiikki, että 20th Century Foxin fanfaari, ovat molemmat klassikkoja, jotka ovat myös tarkoituksella sävelletty sopimaan yhteen.

Foxin musiikillinen johtaja Alfred Newman sävelsi vuonna 1933 tuon tunnetun fanfaarin. Siitä ei välttämättä olisi koskaan tullut niin tunnettua kuin nykypäivänä, ellei Star Warsin ohjaaja George Lucas olisi tykästynyt siihen erityisesti.

Lucas nimittäin välttämättä vaati, että Newmanin säveltämä fanfaari soitettaisiin ennen hänen ensimmäistä Star Wars elokuvaa. Star Warsin musiikista vastasi John Williams, Oscar-palkittu säveltäjä, joka sävelsi Star Warsin pääteeman samaan säveleen kuin Newmanin fanfaarin. Foxin alkufanfaari ja sen jälkeen alkava Star Warsin alkumusiikki olivat erittäin vaikuttava yhdistelmä.

Williams sävelsi Star Warsin alkuperäisen tunnusmusiikin eli Imperial Marchin sekä paljon muita klassisia Star Wars tunnusmusiikkeja. Todella kovat Star Warsin fanit muistavat aina, minkä jännityksen rumpumusiikin alun kuuleminen sai aikaan. Nyt kun Fox on yhdistynyt toiseen suureen elokuvayhtiöön Disneyyn, tuota alkusoittoa ei enää kuule, mistä monet alkuperäiset Star Warsin fanit ovat harmissaan.
Kuuntele Imperial March alla olevalta videolta:

Lähde: The Hollywood Reporter | Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *