shrek

Shrek-elokuva toimi rangaistuksena epäonnistuneille animaattoreille

Vuonna 2001 julkaistu animaatioelokuva Shrek oli valtava menestys elokuteattereissa. Se tienasi lähes puolen miljardin dollarin lipputulot ja voitti myös historian ensimmäisen Parhaan animaatioelokuvan Oscarin.

Shrek-elokuvan animaatiosta vastasi Steven Spielbergin perustama DreamWorks. 1990-luvun lopulla yhtiö ykköstuote oli Price of Egypt -animaatio, ja Shrek oli puolestaan halpa sivuprojekti. Shrek toimi jopa rangaistuksena animaattoreille, jotka olivat epäonnistuneet laadukkaammissa tuotannoissa!

“It was known as the Gulag. If you failed on ‘Prince of Egypt’, you were sent to the dungeons to work on ‘Shrek.’ ”

Animaattorit kutsuivat Shrek-projektiin siirrettyjen henkilöiden kohtaloa termillä being Shreked.

Elokuvasta oli tulossa täysi katastrofi, kunnes Shrekin ääninäyttelijä Chris Farley menehtyi yllättäen vuonna 1997. Tuottajat päättivät yrittää elvyttää projektin, ja loppu on historiaa. Shrekin rooliin palkattiin Mike Myers, aasin rooliin Eddie Murphy ja prinsessa Fionan ääninäyttelijäksi Cameron Diaz.

Shrekin piirteitä muutettiin hieman alkuperäisestä sopimaan paremmin Mike Myersin äänen kanssa. Lisäksi Myers sai tahtonsa läpi Shrekin aksentin kanssa. Lopputuloksena oli huikea menestys, joka poiki myös kolme jatko-osaa.

Lähde: nypost.com | Kuva : kuvakaappaus tästä videosta