verkko-ostokset

Seitsemän yleistä kysymystä verkko-ostoksista

Verkossa maksaminen on yleistynyt valtavasti 2000-luvulla internet-vallankumouksen myötä. Ensin maksettiin laskut verkkopankissa, mutta nykyisin myös ostoksia suoritetaan yhä enemmän internetissä. Moni kuluttaja ostaa jopa uuden auton netin kautta.

Vuonna 2021 iskenyt koronakriisi on pakottanut yhä useampia ihmisiä verkko-ostoksille. Samaan aikaan myös pienyritykset ovat parantaneet verkkokauppojaan, koska ihmisillä ei ole pääsyä liikkeen tiloihin. Tässä artikkelissa käydään läpi yleisiä kysymyksiä ja vastauksia liittyen verkko-ostoksiin ja verkossa maksamiseen.

1: Miksi tehdä verkko-ostoksia?

Yleisin vasta-argumentti verkko-ostoksille on se, että fyysistä tuotetta halutaan kokeilla ja katsella liikkeessä. Tämä voikin olla hyvä argumentti tietyissä tuotteissa. Osa ihmisistä osuu esim. vaatteissa kahden eri koon väliin, jolloin verkko-ostosten tekeminen voi johtaa usein ohilaukauksiin.

Kaikille löytyy kuitenkin omat tuoteryhmänsä, joita kannattaa hankkia myös verkosta. Hyötyjä on myös monia. Voit ennen kaikkea asioida juuri silloin, kun sinulle sopii. Kaupungin ulkopuolella asuva henkilö säästää paljon aikaa ja vaivaa tehdessään ostoksia netissä.

Koska elämme nykyisin globaalissa maailmassa, verkko-ostoksia voi tehdä myös ulkomaisilta toimijoilta. Suomalainen kuluttaja voi tilata vaikka kiinalaisia halpistuotteita. Näin myös tehdäänkin yhä suuremmissa määrin.

Netin kautta voi löytyä myös tarjouksia, joita ei kivijalkakaupassa olisi. Erilaiset kirpputorit ja nettihuutokaupat mahdollistavat myös aivan uudenlaisten tuotteiden löytämisen.

2: Mitä kannattaa ottaa selville ennen ostamista?

Verkossa ostaminen on turvallista ja mukavaa puuhaa, kunhan ottaa selville ensin muutamia perusasioita. Voit käydä läpi esimerkiksi Euroopan kuluttajakeskuksen tarjoamaa muistilistaa.

Aivan ensin on hyvä selvittää, onko myyjänä luotettavan näköinen taho. Jos sivustolla ei ole kunnollisia yhteystietoja, se on ensimmäinen hälyttävä merkki. Tutki tarkkaan myös tuotteista löytyviä tietoja. Ovatko sopimusehdot selkeästi esillä ja vaikuttavatko ne järkeviltä?

Ovatko hintatiedot selkeästi esillä? Muista myös vanha ja kulunut fraasi: jos joku on liian hyvää ollakseen totta…näin myös yleensä on. Eli, hurjalta tuntuvat tarjoukset voivat olla huijaus. Et välttämättä saa ikinä tilaamaasi tuotetta itsellesi.

Tarkista myös toimitusaika sekä -ehdot. Jos toimitusaika vaikutta liian pitkältä, mieti kaksi kertaa, haluatko odotella esim. jotain tuotetta Kiinasta kuukauden päivät.

Kotimaisuus ei aina tarkoita turvallisuutta. Huijareita on verkossa yhtä lailla Suomessa kuin ulkomaillakin. Internet tarjoaa nykyisin hyvän kanavan selvittää kauppapaikan taustoja. Mitä suurempaa tilausta olet tekemässä, sitä enemmän kannattaa googlettaa kyseistä kauppiasta.

3: Miten verkkomaksaminen toimii?

Verkkokaupoissa ja nettipalveluissa on käytössä useita eri maksutapoja. Suurin osa ostoksista tehdään luotto- tai debit-kortilla, aivan kuten perinteisissäkin kaupoissa. Verkkomaksaminen ei ole sen vaarallisempaa, kunhan asioi luotettavissa kaupoissa.

Suomalaisissa verkkokaupoissa on tarjolla usein myös vaihtoehto maksaa verkkopankissa eli tehdä tilisiirto. Tämän lisäksi voit käyttää mobiilimaksusovelluksia tai maksupalveluita, kuten Klarna. Vaihtoehdot riippuvat hyvin pitkälti käyttämästäsi palvelusta.

Ulkomailla suositaan luottokortin lisäksi e-lompakoita kuten PayPal ja Skrill. Moni tuntee PayPalin maksutapana esim. eBayn puolelta.

paypal

 

4: Onko luottokortilla maksaminen turvallista?

Luottokortilla maksamista on peloteltu turhaan netin alkuajoista lähtien. Tähän ovat osasyynä lukuisat tietomurrot eri verkkokauppojen sekä -palveluiden asiakastietokantoihin. Näistä on levinnyt luottokorttien numeroita rikollisten haltuun.

Nykyisin moni pankki vaatii erillistä tunnistautumista luotto- tai debit-korttia käytettäessä, joten pelkkä numero ei riitä enää maksun suorittamiseen.

Luottokortin käytössä on myös eräs todella hyvä syy: jos tilaamasi tuote ei saavu perille tai luottokorttisi joutuu väärinkäytöksen kohteeksi, voit saada rahasi takaisin tekemällä reklamaation luottoyhtiölle. Jos käytät korttia aktiivisesti maksuun, muista tarkkailla tilisi tapahtumia. Jos näet epämääräisiä ostoja, ota heti yhteyttä luottoyhtiöön.

Esimerkiksi verkkopankkimaksua ei voi samalla tavalla peruuttaa. Verkkopankki sopii paremmin maksamiseen, jos harrastuksesi on pay n play kasinot. Niissä verkkopankin (ja Trustlyn) käyttö korvaa perinteisen pelitilin luomisen.

5: Millaisia tuotteita kannattaa ostaa verkosta?

Tähän ei ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta – riippuu henkilöstä. Esimerkiksi ykköskohdassa mainitut vaatteet ovat suosittuja ostoksia verkosta. Osa ihmisistä tuntee oman kokonsa erittäin hyvin ja tietää heti, minkä tyyppiset vaatteet sopivat. Toisten kannattaa ostaa vaatteet vasta sovituksen jälkeen.

Tuotteen hinta on monille yksi merkittävä tekijä. Mitä isommasta hankinnasta on kyse, sitä useammin halutaan tuote tai palvelu nähdä & kokea fyysisesti. Esimerkkejä tällaisista ovat esimerkiksi auto tai asunnot. Kulttuuri kuitenkin muuttuu – yhä useampi on ostanut uuden auton netin kautta!

Monesti tehdään myös sitä, että tuotteita testataan liikkeessä ja ostos hankitaan lopulta hintavertailun kautta netistä.

Kannattaa myös miettiä mahdollista palautusta. Jos ostat esimerkiksi ison taulu-TV:n tai vastaavan kokoluokan tuotteita, niiden palauttaminen on oma vaivansa. Vaikka postitus hyväksytään takaisin myyjälle, 65 tuuman TV:n raahaaminen postikonttoriin ei ole helppo homma.

Pienien ja halpojen tuotteiden kohdalla tällaista ongelmaa ei ole.

6: Miten verkosta tilatut tavarat toimitetaan perille?

Verkosta tilatut ostokset toimitetaan perille vaihtelevilla tavoilla. Toimitustavat riippuvat hyvin pitkälti käytetystä kauppapaikasta sekä tuotteesta. Toimitusajat myös vaihtelevat kauppiaasta riippuen. Jos hankit esimerkiksi tavaraa Gigantin verkkokaupasta, tuote on usein perillä 1-2 sisällä tilauksesta.

Jos ostat esimerkiksi kirjan tai vastaavan kokoisen tuotteen netistä, se voidaan toimittaa kätevästi postilaatikkoosi. Suurempien tuotteiden kohdalla kannattaa maksaa kotiovelle kuljetuksesta.

Ulkomailta tilattaessa täytyy huomioida myös mahdolliset tullimaksut. Suomen Tullilta löytyy kätevä laskuri verkosta, jonka avulla voit laskea mahdolliset tullimaksut. EU:n sisältä tilattaessa ongelmaa ei ole, mutta ulkopuolelta maksua menee riippuen tuotteen hinnasta.

7: Onko verkkomaksaminen kryptovaluutoilla järkevää?

Vaikka Bitcoinilla maksaminen voi olla joidenkin mielestä ”cool”, se ei ole tällä hetkellä järkevää kahdesta syystä.

Ensinnäkin, jokainen kryptovaluuttojen transaktio on verotettava tapahtuma. Myös siinä tapauksessa, kun kryptovaluuttaa vaihdetaan tuotteisiin tai palveluihin. Joudut pitämään kirjaa ostoista ja maksamaan myös verot, jos bitcoinisi arvo on noussut ostohetkestä.

Toiseksi, miksi haluaisit käyttää bitcoinia maksamiseen? Kyseessä on arvoaan nostava sijoituskohde. Jos maksat 100 euron ostoksen tänään bitcoineilla, kyseiset bittirahat voivat olla parin vuoden päästä 1000 euron arvoisia. Käytä ennemmin ostovoimaansa menettävää euroa maksamiseen ja pidä bitcoinit tallessa lompakossasi.

Photo by Brooke Lark on Unsplash