purukumi

Purukumin jauhaminen parantaa reaktiokykyä

Purukumilla on pitkät perinteet ihmiskunnan historiassa, sillä purkkaa on jauhettu jo 5000 vuoden ajan.  Hellaksen valmistama Jenkki oli ensimmäinen kaupallisesti menestynyt purukumi Suomessa. Se valloitti markkinat 1950-luvulla, jolloin amerikkalainen pop-kulttuuri rantautui nuorison keskuuteen.

Moni ei tiedä, että purukumi valmistetaan nykyisin pääasiassa puunjalostusteollisuuden sivutuotteista. Suomessa purukumiin on lisätty jo pitkään xylitolia, joka vähentää hampaiden reikiintymistä.

Onko purkan jauhamisesta sitten mitään hyötyä? Japanilainen tutkimus on todennut, että se voi todellakin parantaa reaktioaikaa. Testiryhmä laitettiin reagoimaan visuaalisiin ärsykkeisiin suu tyhjänä sekä purukumia jauhaen. Tulos: reaktioajat nopeutuivat keskimäärin 7% tai ajallisesti 36 millisekuntia.

Leukojen liikuttaminen aktivoi tiettyjä osia aivoista, jotka auttavat henkilöä valmistautumaan nopeaa reagointia vaativiin liikkeisiin. Purukumin jauhamisen on myös aiemmin tutkittu nostavan sykettä sekä nopeuttavan aineenvaihduntaa.

Lähde: NBC News | Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *