predator elokuva

Predator-elokuva sai inspiraationsa Rockystä

Rocky IV-leffan julkaisun jälkeen Hollywoodissa kiersi seuraava vitsi: koska Rocky Balboalta on loppuneet maanpäälliset vastustajat, hän kamppailisi avaruusoliota vastaan, mikäli viides Rocky-elokuva tehtäisiin. Tämän vitsin kuulivat myös käsikirjoittajat Jim ja John Thomas. He inspiroituivat siitä niin paljon, että kirjoittivat elokuvan käsikirjoituksen, joka pohjautui tälle ajatukselle.

Alun perin Predatorin käsikirjoituksen nimi oli Hunter. Siinä erilaiset avaruusoliot jahtasivat ihmisiä sekä kaikkein vaarallisinta miestä eli taistelusotilasta.

Predator sijoittui Keski-Amerikkaan, koska siellä oli 80-luvulla paljon erilaisia erikoisjoukkojen harjoituksia. Käsikirjoitus päätyi 20th Century Foxille ja tuottaja Joel Silverin käsiin, joka päätti muokata tuota scifi-tarinaa ison budjetin elokuvaksi. Silver palkkasi entisen pomonsa Lawrence Gordonin elokuvan yhteistuottajaksi ja Predatorin suunnittelu saattoi alkaa.

Silver ja Gordon ottivat yhteyttä Arnold Schwarzeneggeriin, joka oli aiemmin näytellyt Silverin tuottamassa Commando-leffassa.

arnold schwarzenegger
Kuvassa ”Iso-Arska” vuoden 2012 Comic-Conissa

He halusivat elokuvaan mukaan myös muita elämää suurempia action-miehiä, joten rooleihin pestattiin mm. ammattilaispainija Jesse Ventura sekä Rocky-elokuvista tuttu Carl Weathers.

Itse Predatoriksi suunniteltiin aluksi Jean-Claude Van Dammea. Nopeasti kuitenkin huomattiin, että Van Damme kalpeni fysiikaltaan Schwarzeneggerille, Venturalle sekä Weathersille. Tämä ei sopinut Predatorille, sillä sen piti olla uhkaava hahmo. Van Damme myös pyörtyi Predator-puvun sisälle, eikä hän pitänyt puvussa liikkumisesta lainkaan.

Lopulta Van Damme sai lähteä ja hänen sijalleen Predatoriksi tuli Kevin Peter Hall. Alla Predator-elokuvan trailer.

Kuva: Flickr / kenmoo , Flickr / Gage Skidmore | Lähde: Wikipedia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *