disneyland

Omaisten tuhkien heittäminen riesana Disneylandissä

Kuuluisat huvipuistot Yhdysvalloissa, Kalifornian Disney World ja Floridan Disneyland, ovat saaneet erikoisen ongelman. Osa vierailijoista levittää kuolleiden omaisten tuhkia puistoissa. Tämä on tietenkin vastoin puiston sääntöjä ja myös paikallista lakia. Huvipuistojen työntekijät kertovat, että tuhkien putsaaminen on vaikeaa ja tuhkien heittämistä tapahtuu noin kerran kuukaudessa. Ihmiset, jotka levittävät omaisten tuhkia puistoon puolestaan vetoavat siihen, että se on katarktinen ja merkityksellinen kunninanosoitus kuolleelle henkilölle.

Disneyn työntekijät toivovat, että omaisten ruhkien ripottelu loppuisi puistossa. Disneyn edustaja kertoi The Wall Street Journal-lehdelle, että tämän tyylinen käytös on täysin kiellettyä ja vastoin lakeja. Kaikki vierailijat, jotka yrittävät tuhkien ripottelua puistossa, viedään alueelta pois heti.

Monet ihmiset kuitenkin kertoivat The Wall Street Journalille, että he ovat vieneet omaistensa tuhkia puistoon ja ripotelleet niitä sinne, sillä se on heidän mielestään merkityksellinen tapa osoittaa kunnioitusta menetyneelle omaiselle.

Puiston työntekijät eivät pidä tuhkien siivoamisesta myöskään sen vuoksi, että se on vaikeaa ja vaatii erityisen HEPA-siivouksen. HEPA on koodi tilanteelle, joka vaatii imuria, joka on suunniteltu putsaamaan ultrapieniä hiukkasia kuten tuhkien jäännöksiä. Siivoamisen arkaluontoisesta syystä ei kuitenkaan tiedoteta puiston vierailijoita, vaan heille kerrotaan, että alue tulee sulkea ”teknisten ongelmien vuoksi”. Jos tuhkaa on jonkin huvipuistolaitteen vieressä, siihen jonottaville jaetaan pikapasseja, joiden avulla he pääsevät muihin laitteisiin.

Lähde: Insider.com | Photo by Gui Avelar on Unsplash

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *