joaquin phoenix onnettomuus werner herzog

Ohjaaja Werner Herzog pelasti Joaquin Phoenixin hengen

Amerikkalaisnäyttelijä Joaquin Phoenix (s. 1974) on tuttu jokaiselle leffafanille. Miehen suosio alkoi nousta 2000-luvun alkupuolella elokuvien Gladiaattori (2000) sekä Signs (2002) myötä. Phoenixin kenties paras roolityö on elokuvassa Her (2013).

Phoenix joutui vuonna 2006 auto-onnettomuuteen, josta hänet pelasti yllättävä hahmo. Onnettomuus sattui 26. tammikuuta, kun näyttelijä oli liikkeellä Hollywoodissa kotinsa lähistöllä. Phoenix menetti autonsa hallinnan eräässä mutkassa, jonka jälkeen ajoneuvo sinkoutui ulos tieltä ja pyörähti katon kautta ympäri.

Hetken kuluttua näyttelijä tuli tolkkuihinsa ja kuuli koputuksen autonsa ikkunaan. Ulkopuolella oleva henkilö totesi: ”Just relax.” Phoenix ei nähnyt auttamaan tullutta henkilöä ja totesi: ”I’m fine. I am relaxed.”. ”No, you’re not”, ääni vastasi. Tämän jälkeen mysteerimies esti Phoenixia viime hetkellä sytyttämästä savuketta, sillä auton ohjaamoon oli alkanut valua bensiiniä.

Nyt näyttelijä tunnisti auton ulkopuolella olevan miehen – kyseessä oli elokuvaohjaaja Werner Herzog. Hän sattui asumaan aivan onnettomuuspaikan vieressä.

Tämän jälkeen Herzog auttoi Phoenixin autosta ulos ikkunan kautta, ja paikalle tulleet sivulliset soittivat ambulanssin. Ennen kuin Phoenix ehti kiittää auttajaansa, Herzog oli jo kadonnut paikalta.

Phoenix kertoi jälkeen päin Herzogin kohtaamisesta:

”I rolled down the window and this head pops inside. … And suddenly I said to myself, That’s Werner Herzog! … There’s something so calming and beautiful about Werner Herzog’s voice. I felt completely fine and safe. I climbed out.” 

Herzog on henkilö, jolle sattuu ja tapahtuu. Hän oli BBC:n haastattelussa samana vuonna kuin Phoenixin onnettomuus tapahtui. Kesken haastattelun joku miestä vihaava henkilö ampui häntä ilmakiväärillä. Kun Herzog tutki saamaansa osumaa, hän toteaa vain ”It’s not significant.”. Katso alla oleva video 00:47 alkaen.

Herzog on tunnettu myös omalaatuisista tempauksistaan. Ohjatessaan elokuvaa Even Dwarfs Started Small vuonna 1970, hän lupasi hypätä kaktukseen, jos näyttelijät suorittaisivat kuvaukset loppuun ilman onnettomuuksia. Näin myös tapahtui. “It was a nasty one. It had long spines. Some are still sticking in my knee sinew. You can’t operate them out.”, Herzog totesi.

Kymmenen vuotta myöhemmin hän teki dokumentin Werner Herzog Eats His Shoe. Herzog oli hävinnyt vedon, jonka seurauksena hän joutui syömään kenkänsä.

Lähde: yahoo.com | Kuva: Flickr / eLENA tUBARO