lotto

Lähes kolmannes lottovoittajista hukkaa voittorahansa

Lottovoitto on jokaisen kansalaisen unelma. Lukemattomat ihmiset täyttävät lottokuponkeja joka viikko ja haaveilevat miljoonien tuomasta helpotuksesta. Lottovoiton osuessa kohdalle, lopputulos voi olla kaikkea muuta kuin helpottava.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan lottovoittajat ovat muita todennäköisempiä menemään konkurssiin seuraavan 3-5 vuoden aikana. Peräti kolmannes lottovoittajista ajautuu lopulta henkilökohtaiseen konkurssiin – eikä tässä vielä kaikki. Hävittyjen rahojen lisäksi kyseisten henkilöiden painolastina on alkoholi- ja huumeongelmia, masennusta sekä ihmissuhdeongelmia.

Yhdysvalloissa lottovoittajien nimet kuulutetaan maanlaajuisesti, mikä lisää entisestään henkilön stressiä. Pian rahoista tietävät sukulaisia ja naapureita myöten kaikki, ja paineet alkavat iskeä. Tavallinen palkansaaja ei ole tottunut käsittelemään suuria summia rahaa, ja lottovoitto tilillä alkaa lisätä monille suurta ahdistusta rahojen hukkaamisesta. Asiantuntijoiden mukaan lottovoittajien kannalta olisikin parasta saada rahat pieninä annoksina useiden vuosien ajan.

Suomessa lottovoittajat pyrkivät pysymään tuntemattomina mm. edellä mainituista syistä. Monet yrittävät pitää ulkoisen elämäntapansa muuttumattomana ja maksavat yleensä ensimmäisenä asuntolainan pois. Sen jälkeen rahaa sijoitetaan matkoihin tai esim. autoon, joka ei herättäisi liikaa huomiota.

Aiheseen liittyy myös mielenkiintoinen tilasto. Lottovoittajien lisäksi myös heidän naapureidensa todennäköisyys konkurssiin nousee pari prosenttia! Tämä johtuu siitä, että naapurit innostuvat päivittämään omaa elintasoaan liian korkealle lottovoittajan mukana.

Lähde: safehaven.com | Kuva: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *