jake gyllenhaal

Jake Gyllenhaal halusi Frodon rooliin LOTR-trilogiassa

Jake Gyllenhaalin uraan kuuluu monelaisia rooleja ongelmanuoresta rakastuneeseen cowboyhin ja vangittuun prinssiin, joka pystyy muuntelemaan ajankulkua tikarillaan. Rooli, jota Jake Gyllenhaal oli aina haaveillut näyttelevänsä, oli Taru sormusten herrasta -trilogian Frodo.

Hän osallistui koekuvauksiin Peter Jacksonin suosittuun Taru Sormusten Herrasta-trilogiaan. Frodon rooli meni kuitenkin Elijah Woodille.

Jake Gyllenhaalin mukaan hän meni Taru Sormusten Herrasta koekuvauksiin, mutta hänelle ei ollut etukäteen kerrottu, että Frodoa tulisi näytellä brittiaksentilla. Ohjaaja Peter Jackson kysyi amerikkalaiselta Gyllenhaalilta kesken hänen koekuvausten, että tietäähän hän, että Frodon tulee puhua brittiaksentilla?

Jacksonille käytännössä paljastui, että Gyllenhaal ei ollut täysin valmistautunut rooliin heidän ensitapaamisella. Jackson ei myöskään pitänyt Gyllenhaalia jännityksessä roolin saamisesta, vaan kertoi heti suoraan että hän ei tulisi saamaan roolia. Jälkeenpäin Gyllenhaal kuuli, että Jackson oli pitänyt hänen koekuvaustaan yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista.

Gyllenhaalin brittiaksentti pääsi kuitenkin testiin muutama vuosi myöhemmin elokuvassa The Prince of Persia eli Persian prinssi. Hänen brittiaksenttinsa tyrmättiin kriitikkojen taholta, eikä elokuvasta tullut kovinkaan suurta menestystä.

Kaikilta Hollywood-näyttelijöiltä löytyy toki elokuvia, joita he ovat menettäneet jollekin toiselle kuuluisalle näyttelijälle, mutta Gyllenhaal on ehtinyt menettää jo useita päärooleja uransa aikana. Suosituimpiin elokuviin, joista hän on menettänyt pääosn kuuluvat mm. Moulin Rouge, jonka miespääosa meni Ewan McGregorille, The Patriot, jonka miespääosa Heath Ledgerille ja Batman, jota päätyi näyttelemään Christian Bale.

Lähde: Yahoo | Kuva: Flickr / Peter Kudlacz