Outoja faktoja, hauskoja faktoja – nämä ja paljon muuta on Faktoja.com!

Etsitkö outoja faktoja historiasta? Entä hauskoja faktoja eläimistä ja ihmisistä? Pelottavia faktoja? Kaikki nämä löydät Faktat.comista!

Outoja faktoja on maailma täynnä

Outoja faktoja on lukemattomia ja ne vaihtelevat aiheesta toiseen. Tässä artikkelissa käsitellään outoja faktoja luonnosta, ihmisistä, teknologiasta ja historiasta.

Luonnosta löytyy useita outoja faktoja, kuten se, että auringonpimennyksen aikaan linnut lakkaavat laulamasta ja pienet eläimet menevät piiloon. Toinen outo fakta on, että merenpohjassa on kaupunkeja, jotka ovat jääneet pystyyn hiekasta. Nämä kaupungit ovat jääneet pystyyn siitä syystä, että ne ovat olleet liian lähellä merenpohjaa, jolloin ne ovat jääneet hiekkaan kiinni.

Entä kuka on rakentanut Egyptin pyramidit? Eivätkö ne olekaan orjien työtä? Outoa, näin ainakin koulussa opetettiin vielä jokin aika sitten.

Ihmisistä löytyy myös useita outoja faktoja. Esimerkiksi ihmisen luusto painaa noin puolet ihmisen kehon painosta. Toinen outo fakta on, että ihmisen aivo on noin viisikymmentä prosenttia rasvaa, mikä tekee siitä erittäin pehmeän.

Teknologia on alue, mikä on täynnä outoja faktoja. Esimerkiksi ensimmäinen sähköinen tietokone valmistettiin vuonna 1937. Tämä tietokone oli niin iso, että se oli noin kolme kertaa suurempi kuin nykyiset kannettavat tietokoneet. Toinen outo fakta on, että ensimmäinen elektroninen tietokoneen näyttö oli niin pieni, että sitä oli vaikea lukea.

Historia on täynnä erikoisia ja outoja faktoja. Tiesitkö, että Yhdysvaltain sisällissodan aikana Yhdysvaltojen armeijan sotilaat käyttivät usein purukumia torjumaan hampaiden luiden murentumista?

Toisen maailmansodan aikana Saksan armeijan sotilailla oli tapana kirjoittaa kotiin ja kertoa perheilleen, että he olivat kuolleet, jotta he voisivat välttää sotatapahtumien todellisten yksityiskohtien kertomisen.

Kreikkalaiset olivat taas ensimmäiset, jotka keksivät historiassa kirjaimet. He käyttivät näitä kirjaimia runoissaan ja mytologiassaan.

Euroopassa oli 1500-luvulla tapana käyttää saippuaa ja valkaisuainetta, jotta ihmiset voisivat saada ihonsa vaaleammaksi. Tämä tapa sai nimensä ”valkaisu”.

Me keräämme sivustolle mielenkiintoisia ja outoja faktoja historiasta!

Hauskoja faktoja ihmisistä ja eläimistä

Hauskoja faktoja ihmisistä ja eläimistä riittää! Me keräämme niitä faktoja.com -sivustolle sinun iloksesi. Osa faktoista on vähän kammottavia, kuten esimerkiksi eniten ihmisiä tappanut krokotiili. Huh! Erilaisia hauskoja faktoja löytyy myös.

Esimerkiksi, tiesitkö, että ihmisen aivot painavat noin 1,5 kiloa, mikä vastaa noin 2-3 prosenttia ihmisen kokonaispainosta. Ihmisen aivojen tehokkuus on myös vertaansa vailla. Ne pystyvät käsittelemään jopa 20 miljardia hermosolua ja 100 miljardia hermosolujen yhteyksiä.

Entäs hampaat ja sydän? Ihmisen hampaissa on yhteensä 32 hampaita, joista 8 on yläleuassa ja 8 on alaleuassa. Hauska fakta muuten, että ihmisen sydän alkaa sykkiä heti syntymän jälkeen ja jatkaa sykettä elämän loppuun asti.

Tiesitkö, että ihmisen iho on kehon suurin elin, ja se painaa noin 6 kiloa! Kuusi kiloa. Se on paljon ihoa se.

Tässä hieman hauskoja faktoja nenästä, silmistä ja korvista. Tiesitkö, että ihmisen nenässä on noin 5 miljoonaa hajuaistisolua, mikä tekee siitä erittäin herkän hajuille. Ihmisen silmät ovat taas erittäin herkät valolle, sillä ne pystyvät havaitsemaan jopa 10 miljoonaa erilaista väriä.

Ihmisen korvat pystyvät havaitsemaan ääniä, joiden taajuus on 20 Hz – 20 kHz.

Mitähän muita hauskoja faktoja ihmisistä ja eläimistä löytyy? Selaa faktoja.com -sivustoa ja nauti meidän työmme hedelmistä!