hong kong pilvenpiirtäjä

Hong Kongin pilvenpiirtäjissä on aukkoja lohikäärmeille

Hong Kong on yksi maailman vilkkaimmista kauppapaikoista. Se on ollut jo satoja vuosia yksi Aasian tärkeimmistä satamista ja osa myös Iso-Britannian imperiumia vuoteen 1997 saakka. Nykyisin Hong Kong kuuluu Kiinalle, mutta alueella on mm. oma lainsäädäntö sekä valuutta.

Hong Kong on yksi maailman tiheimmin asutuista suurkaupungeista. Ei mikään ihme, että sen profiilia dominoivat lukemattomat pilvenpiirtäjät. Monien tornitalojen keskellä on kuitenkin merkillinen aukko, jonka suunnittelussa ei näytä olevan mitään järkeä. Mistä on oikein kyse?

Nämä aukot on suunniteltu lohikäärmeille, jotta ne voivat lentää esteittä vuorilta merelle.

Tämän taustalla on Fengshui-ajattelu, joka on tuhansia vuosia vanha kiinalainen ympäristöoppi. Fengshuin päämääränä on luoda ympäristö, joka edistää ihmisten hyvinvointia. Sen ideana on parantaa erilaisia energiavirtauksia, minkä vuoksi myös Hong Kongin pilvenpiirtäjissä on aukkoja.

Kiinalaiset uskovat, että huono Fengshui voi ajaa esimerkiksi yrityksen talousvaikeuksiin. Tämän lisäksi lohikäärmeiden on uskottu aina tuovan onnea. Niiden lentoradan blokkaaminen pilvenpiirtäjällä voisi tuottaa siten huonoa onnea talossa asuville.

Alla olevassa kuvassa on esimerkki aukosta, joka on rakennettu lohikäärmeitä varten:

hong-kong-pilvenpiirtaja-lohikaarmeLähde: Business Insider | Kuva: Pixabay , takeyourbackpackandgo.com