francoise bettencourt meyers

Francoise Bettencourt Meyers on maailman rikkain nainen – toistaiseksi!

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes listaa joka vuosi planeettamme rikkaimmat henkilöt. Sijalta 13 löytyy Francoise Bettencourt Meyers, joka on tällä hetkellä maailman rikkain nainen.

Bettencourt Meyersin valtavan omaisuuden taustalla on kaikkien naisten tuntema kosmetiikkabrändi L’Oreal. Hänen äitinsä oli Liliane Bettencourt – L’Orealin perustaja Eugène Schuellerin ainoa lapsi. Myös äiti Liliane Bettencourt oli eläessään maailman rikkain nainen. Hän kuoli vuonna 2017, jolloin Francoise Bettencourt Meyers peri äitinsä tavoin ainoana lapsena noin 40 miljardin dollarin omaisuuden.

Valtava potti on siis peräisin L’Oreal -yhtiöstä, joka on nykyisin yli 100 miljardin taalan arvoinen. Bettencourt Meyers omistaa perheineen siitä yli 33 prosenttia. Francoise Bettencourt Meyers on naimisissa Jean-Pierre Meyersin kanssa, mikä selittää ylimääräisen sukunimen. Heillä on kaksi lasta, ja poika Nicolas Meyers on myös L’Orealin hallituksen jäsen.

Maailman rikkain nainen on tunnettu myös kirjailijana. Hän on julkaissut teoksia juutalaisuuteen sekä kristinuskoon liittyen.

Francoise Bettencourt Meyersin ykköspaikka on kuitenkin tällä hetkellä uhattuna. Maailman rikkain mies, amerikkalainen Jeff Bezos, ilmoitti nimittäin eroavansa vaimostaan Mackenzie Bezosista vuoden 2019 alussa.

Embed from Getty Images

Jeff Bezos on verkkokauppa Amazonin perustaja, josta tuli äskettäin biljoonan dollarin arvoinen yhtiö. Pariskunta on rakentanut valtavan omaisuuden avioliittonsa aikana, joten Mackenzie on oikeutettu eron hetkellä puoleen miehensä varallisuudesta.

Jeff Bezos on tällä hetkellä koko planeettamme rikkain mies mielettömällä 112 miljardin dollarin omaisuudella. Jos varat jaettaisiin puoliksi, vaimo Mackenzie Bezosista tulisi maailman rikkain nainen yli 55 miljardin dollarin omaisuudella. Hän ja ex-mies Jeff olisivat eron jälkeenkin jaetulla 11. sijalla maailman rikkaimpien henkilöiden listalla.

Vaikka omaisuus ei menisikään jakoon aivan 50-50, niin Mackenzie Bezos ohittaa hyvin todennäköisesti L’Orealin perijättären selvällä marginaalilla, kunhan omaisuuden lopullinen jako saadaan selville.

Kuva: Pexels