Eniten tienaavat urheilijat vuonna 2017 - Floyd Mayweather jr. oli ykkönen

Nyrkkeilijä Floyd Mayweather jr. oli vuoden 2017 eniten tienaava urheilija

Talouslehti Forbes on julkistanut vuoden 2017 eniten tienaavat urheilijat. Ykköspaikkaa hallitsivat vielä viime vuonna jalkapalloilijat Cristiano Ronaldo & Lionel Messi. Nyt kärkipaikan otti kuitenkin haltuunsa eläkeläinen. Kyseessä on entinen ammattinyrkkeilijä Floyd Mayweather jr.

Mayweather on yksi historian parhaista nyrkkeilijöistä. Hän lopetti virallisesti ammattilaisuransa vuonna 2015, mutta palasi viime vuonna kehään vielä yhden kerran. Kyseessä oli ”vuosisadan nyrkkeilyottelu” UFC-mestari Conor McGregoria vastaan. Mayweather voitti kamppailun ja merkkautti samalla uransa päätössaldoksi 50 voittoa 50 ottelussa. Hän ohitti näin legendaarisen Rocky Marcianon yhdellä voitolla.

Mayweather nettosi ottelusta järisyttävän summan rahaa, mikä nosti hänet kirkkaasti vuoden 2017 listaykköseksi. Kympin kärki oli seuraava:

  1. Floyd Mayweather: 285 miljoonaa dollaria
  2. Lionel Messi: 111
  3. Cristiano Ronaldo: 108
  4. Conor McGregor: 99
  5. Neymar: 90
  6. LeBron James: 85,5
  7. Roger Federer: 77,2
  8. Stephen Curry: 76,9
  9. Matt Ryan: 67,3
  10. Matthew Stafford: 59,5

Mayweatheria vastaan kamppaillut McGregor nousi myös ottelun ansiosta listan neljänneksi. Viidentenä on PSG:n riveihin siirtynyt Neymar, ja kuudentena tämän hetken suurin NBA-tähti, LeBron James. Tennispelaaja Federerin takana tulevat NBA-stara Curry sekä kaksi jenkkifutis-tähteä.

Eniten tienaava autourheilija on sijan 12 Lewis Hamilton. Paras golffari puolestaan sijalla 16 oleva Tiger Woods.

Katso koko lista täältä: forbes.com/athletes/

Kuva: Flickr