daniel craig pitkäaikaisin james bond 25

Daniel Craig on historian pitkäaikaisin James Bond

James Bond eli salainen agentti 007 on yksi elokuvahistorian tunnetuimmista sankareista. Kyseessä on kirjailija Ian Flemingin vuonna 1953 luoma hahmo, joka on esiintynyt myös valkokankaalla yli 55 vuoden ajan. Fleming toimi myös itse agenttina toisen maailmansodan aikana.

Ensimmäinen Bond-leffa ”Dr. No (suom. Salainen agentti 007 ja tohtori No) julkaistiin vuonna 1962, ja pääosaa esitti legendaarinen Sean Connery. Skottinäyttelijä esiintyi kuudessa eri Bond-elokuvassa yhdeksän vuoden ajan. Hänen seuraajansa, Roger Moore, esiintyi seitsemässä elokuvassa peräti kahdentoista vuoden ajan.

Tällä hetkellä Bondin roolissa on Daniel Craig, jonka aikana hahmosta on tullut huomattavasti synkempi. Moore on ollut tähän asti pitkäaikaisin Bond-näyttelijä, mutta Daniel Craig ottaa tittelin haltuunsa ensi syksynä. Craig on esittänyt MI6-agenttia viidessä leffassa kahdentoista vuoden ajan (2006-2018). Syksyllä 2019 julkaistava ”Bond 25” nostaa Craigin virallisesti ykköspaikalle.

Bond 25 -nimellä kulkevasta elokuvasta tiedetään tässä vaiheessa hyvin vähän. Sen ohjaajana nähdään Danny Boyle, jonka aikaisempia työnäytteitä ovat mm. Trainspotting, Slumdog Millionaire, Sunshine sekä The Beach.

Kuva: Flickr / Photo YourSpace