clark gable puoliso carole lombard

Clark Gablen puoliso kuoli kolikonheiton seurauksena

Clark Gablen puoliso, Carole Lombard, kuoli kolikoheiton seurauksena vuonna 1942. Carole Lombard oli amerikkalainen näyttelijä, joka oli erityisen tunnettu 1930-luvun elokuvistaan. Clark Gable ja Carole Lombard olivat todella kuuluisa pari Hollywoodisssa 1930- ja 1940-luvuilla.

Clark Gablen puoliso kuoli kolikonheiton seurauksena

Clark Gablen puoliso, Carole Lombard, kuoli kolikoheiton seurauksena vuonna 1942. Saat seuraavaksi tietää syyn Lombardin traagisesti kuolemaan.

Yhdysvallat liittyi 2. maailmansotaan joulukuussa 1941, kun Japani teki yllätysiskun Pearl Harborin sotilastukikohtaan. Clark Gablen puoliso Carole Lombard oli ensimmäinen Hollywood-näyttelijä, joka lähti kiertämään Yhdysvaltoja sodan rahoittamiseksi. Kyseessä olivat ns. valtion sotalainat (engl. war bonds), joilla pyrittiin keräämään rahaa yksityissijoittajilta valtion kassaan.

Lombard oli tammikuussa 1942 kiertueella kotiosavaltiossaan Indianassa. Hän halusi palata tilaisuuden jälkeen nopeasti miehensä luokse, joten Lombard ehdotti seurueelleen paluumatkaa lentokoneella. Mukana ollut äiti sekä Clark Gablen lehdistöagentti eivät kuitenkaan pitäneet lentämisestä, vaan halusivat matkustaa junalla.

Carole Lombard ehdotti tämän johdosta kolikonheittoa, jonka hän (epäonnekseen) voitti. Kotimatka tehtiin siten lentämällä.

Seurueen käyttämä lentokone teki välilaskun Las Vegasiin 16. tammikuuta tankkauksen vuoksi. Noin varttitunti nousun jälkeen kone iskeytyi tuntemattomasta syystä 2,5km korkeaan vuoreen Las Vegasin eteläpuolella. Kaikki mukana olleet matkustajat kuolivat törmäyksessä.

Sää oli onnettomuuden aikaan kirkas, ja käytössä ollut lentokone oli huollettu ja täydessä toiminnassa. Miehistö oli myös kokenut. Onnettomuuden lopullinen syy ei ole koskaan selvinnyt. Carole Lombardin edellisenä päivänä suorittama kolikonheitto tekee hänen kuolemastaan entistä dramaattisemman.

Lombardin viimeinen elokuva To Be or Not to Be (Ollakko vai eikö olla) sai ensi-iltansa vasta näyttelijättären kuoleman jälkeen. Siitä tuli myös hänen uransa suosituin.

Kuka oli Carole Lombard?

Carole Lombard oli amerikkalainen näyttelijä, joka oli erityisen tunnettu 1930-luvun elokuvistaan. Hänen syntymänimensä oli Jane Alice Peters, ja hän syntyi 6. lokakuuta 1908 Fort Wayne, Indianassa, Yhdysvalloissa.

Kuvassa Carole Lombard vuonna 1940.

Carole Lombard 1940

Lombard aloitti näyttelijän uransa varhain ja teki ensimmäisen elokuvaesiintymisensä jo teini-ikäisenä. Hän sai nopeasti mainetta huumorintajuisena ja viehättävänä näyttelijänä romanttisissa komedioissa.

Lombardin ura kukoisti 1930-luvulla, ja hän työskenteli menestyksekkäästi elokuvissa, kuten ”Twentieth Century” (1934) ja ”My Man Godfrey” (1936). Häntä pidettiin yhtenä aikansa tärkeimmistä komedienneista ja hänet tunnettiin erityisesti iloisesta ja energisestä näyttelijäntyöstään.

Carole Lombard ja Clark Gable

Clark Gable ja Carole Lombard olivat todella kuuluisa pari Hollywoodisssa 1930- ja 1940-luvuilla. He tapasivat vuonna 1932 ja alkoivat seurustella vuonna 1936. Lombard oli tuolloin naimisissa näyttelijä William Powellin kanssa, mutta he erosivat ja Lombard meni naimisiin Gablen kanssa samana vuonna.

Lombard ja Gable olivat hyvin rakastuneita ja heidän suhteensa oli paljon julkisuudessa. He olivat myös erittäin suosittuja näyttelijöitä Hollywoodissa, mikä teki heistä aikansa unelmaparin.

Valitettavasti Lombardin ja Gableen yhteinen aika jäi lyhyeksi. Gable oli syvästi järkyttynyt Lombardin menetyksestä. Hän pysyi leskenä ja ei koskaan mennyt uudelleen naimisiin.

Clark Gable menetyi sydänkohtaukseen 16. marraskuuta vuonna 1960. Gable oli kuollessaan 59-vuotias.

Hän oli joutunut sairaalaan jo 6. marraskuuta aiemman sydänkohtauksen vuoksi. Gablen kunto näytti kääntyvän parempaan suuntaan 16. päivän aamuna, mutta hän sai uuden sydänkohtauksen samana iltana ja menehtyi.