bermuda triangle

Mikä on Bermudan kolmio?

Mikä on Bermudan kolmio? Kyseessä on yksi kuuluisimmista merialueista maapallolla. Se on saanut jopa yliluonnollisen maineen selittämättömien katoamistapausten vuoksi. Tästä artikkelista saat mielenkiintoisia faktoja Bermudan kolmiosta!

Missä on Bermudan kolmio?

Bermudan kolmio on Atlantilla sijaitseva, kolmion muotoinen, merialue. Sen pohjoisena kärkenä on Bermuda, eteläisenä kärkenä Puerto Rico ja läntisenä kärkenä Florida.

bermudan kolmion kartta

Bermudan kolmio on piirretty yllä olevaan kuvaan. Aluetta ei ole koskaan määritetty erityisen tarkasti.

Mikä on Bermudan kolmio?

Bermudan kolmio on merialue Bermudan eteläpuolella, joka on saanut poikkeuksellisen maineen johtuen lukuisista selittämättömistä onnettomuuksista. Alueella on uponnut monia laivoja ja pudonnut lukuisia lentokoneita.

Bermudan kolmiossa on ollut laivaliikennettä jo 1500-luvun alusta lähtien. Sen maine lähti suurempaan kasvuun 2. maailmansodan jälkeen, jolloin lento- ja laivaliikenne alkoi vilkastua. Bermudan kolmion mainetta ovat myös pönkittäneet lukuisat kirjat ja lehtijutut.

Onko Bermudan kolmio yliluonnollinen alue?

Mitä suuremmalla todennäköisyydellä ei ole. Bermudan kolmiossa on tapahtunut selittämättömiä onnettomuuksia, mutta todennäköisesti niiden taustalla on inhimillisiä virheitä sekä poikkeuksellisia sääolosuhteita. Kunnollista todistusaineistoa esimerkiksi ufoista tai merihirviöistä ei ole olemassa.

Vuonna 1974 julkaistu kirja The Bermuda Triangle vaikutti valtavasti Bermudan kolmion maineeseen. Sen kirjoittaja Charles Berlitz uskoi myös vahvasti paranormaaleihin ilmiöihin. Jälkeen päin on kuitenkin selvinnyt, että osa Berlitzin listaamista mysteerionnettomuuksista oli keksittyjä. Muitakin Bermudan kolmion onnettomuuksia on väritetty jälkeen päin.

Onko Bermudan kolmio vaarallinen?

Bermudan kolmio on kiistatta vaarallinen merialue. Tämä johtuu sääoloista. Bermudan kolmio osuu nimittäin Pohjois-Atlantilla kulkevien hurrikaanien reitille. Nämä selittävät monia alueen onnettomuuksia.

Hurrikaanien läsnäolo aiheuttaa monia poikkeuksellisia sääilmiöitä, jotka ovat todennäköisesti vaikuttaneet esim. lentokoneiden tutkaan. Lisäksi alueen läpi kulkeva golfvirta saa aikaan poikkeuksellisen vahvoja merivirtauksia. Ne ovat liikuttaneet monia laivoja pois kurssistaan.

Tämän lisäksi Bermudan saariryhmän ympäristö on täynnä vaarallisia riuttoja.

Käytännössä Bermudan kolmiossa ei tapahdu keskimääräistä enempää laivojen uppoamisia tai haaksirikkoja. Maailmassa on itse asiassa vaarallisempiakin merialueita kuin Bermudan kolmio. Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että kyseessä on paljon pienempi mysteeri mitä alueen maine antaa ymmärtää.

Lähde: Asialinja, Wikipedia | Kuva: Photo by Bradley Hook on Unsplash, Wikipedia / Public Domain