baseball mike trout

Baseball-pelaaja Mike Trout tekee urheiluhistorian rahakkaimman pelaajasopimuksen

Amerikkalaisen pesäpallon eli baseballin pelaaja Mike Trout tekee pian historiaa. Vasta 27-vuotias MLB-sarjan tähti on kirjoittamassa urheiluhistorian arvokkaimman pelaajasopimuksen. Trout on sopinut huikean 12 vuoden dilin Los Angeles Angels -seuran kanssa, joka on arvoltaan 430 miljoonaa dollaria.

Trout ei ole vielä laittanut nimiä paperiin, mutta sopimus on käytännössä jo tehty.

Listan kärkisijoilla on ollut tähänkin asti baseball-pelaajia – Bryce Harper solmi vasta viime kuussa 330 miljoonan taalan ja 13 vuotta kestävän sopimuksen Philadelphia Phillies -seuran kanssa. Mike Troutin diili rikko myös nyrkkeilijä Canelo Alvarezin tekemän 365 miljoonan dollarin sopimuksen urheilukanava DAZN:n kanssa.

Kuva: Mike Trout tekemässä sitä, mistä hänelle maksetaan 430 miljoonaa

Embed from Getty Images

MLB-sarjan tähti ei nouse silti parhaiten palkattujen urheilijoiden joukkoon. Sopimuksen arvoa nostaa sen todella pitkä kesto – 12 vuotta. Vuosituloiksi kertyy näin ollen ”vain” noin 36 miljoonaa dollaria.

Futistähti Lionel Messi tienaa FC Barcelonassa Troutiin verrattuna yli tuplasti enemmän. Messin nykyinen diili tuo miehelle 80 miljoonaa dollaria vuodessa, mutta neljän vuoden kestolla sen kokonaisarvo jää 320 miljoonaan. Muiden sponsoritulojen myötä Messi tienaa yli 100 miljonaa taalaa vuodessa.

Vuonna 2017 käyty nyrkkeilyottelu Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin väillä on yhä historian rahakkain, jos mukaan lasketaan kaikki kertyneet tulot. Matsin yhteistuotot olivat tv-maksujen kanssa 550 miljoonaa dollaria. Mayweather oli myös vuoden 2017 eniten tienannut urheiluja.

Lähde: HS | Kuva: Pexels