baby shark dance youtuben katsotuin video

Baby Shark Dance on Youtuben katsotuin video

Youtubesta tuli 2010-luvulla yksi maailman suosituimmista nettisivuista ja mobiilisovelluksista. Vuonna 2005 käynnistyneellä videopalvelulla on jo yli miljardi käyttäjää, jotka katsovat noin 5 miljardia videota joka päivä!

Nykyisin jopa kahdeksan kymmenestä 10-49 -vuotiaasta henkilöstä katsoo joka kuukausi vähintään yhden Youtube-videon. Noin puolet käyttäjistä on 25-45 -vuotiaita ja peräti 62 prosenttia on miehiä.

Kuten jokainen Youtuben käyttäjä tietää, palvelu sisältää lukemattomia videoita kaikista mahdollisista aiheista. Vähemmän tunnettu fakta on kuitenkin se, mitkä videot ovat keränneet eniten katseluita kautta historian.

Käydään seuraavaksi läpi Youtuben katsotuimmat videot. Katselumäärät ja lista on kerätty Wikipediasta artikkelin kirjoitushetkellä. Eniten katsotut videot ovat hyvin vahvasti musiikkipainotteisia.

1: Baby Shark Dance (Pinkfong Kids’ Songs & Stories)

Youtuben katsotuin video on Baby Shark Dance! Kyseinen video on kerännyt jo huikeat seitsemän miljardia katselukertaa. Video on julkaistu kesäkuussa 2016.

Baby Shark Dance on eteläkorealaisen Pinkfong-yhtiön tekemä, reilun kahden minuutin mittainen, lastenlaulu. Pinkfong tuottaa lapsille suunnattua opetusmateriaalia sekä musiikkivideoita. Katso video alla olevasta upotuksesta.

2: Despacito (Luis Fonsi featuring Daddy Yankee)

Listan kakkosena on puertoricolaisen artistin Luis Fonsin kappale Despacito. Se julkaistiin tammikuussa 2017. Kyseessä on tyylilajiltaan reggaeton/pop-musiikkia. Myös Despacito on katsottu artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli 7 miljardia kertaa.

Despecito nousi Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan ykköseksi toukokuussa 2017 ja piti kärkipaikan 16 viikon ajan sivuten ennätystä pitkäaikaisimpana ykköshittinä.

Despacitosta tuli heinäkuussa 2017 Youtuben historian eniten striimattu kappale. Tuolloin videota oli katseltu reilut 4,6 miljardia kertaa. Se kuitenkin menetti ykkössijansa edellä mainitulle lastenlaululle.

3: Shape of You (Ed Sheeran)

Youtuben kolmanneksi katsotuin video on englantilaisen Ed Sheeranin jättihitti Shape of You. Kyseessä on tammikuussa 2017 julkaistu single Sheeranin albumilta ÷. Video on kerännyt hieman yli viisi miljardia katselukertaa.

Shape of You oli jättimenestys ympäri maailmaa nousten singlelistan kärkeen 34 eri maassa. Se pysyi Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan ykkösenä peräti 12 viikkoa. Joulukuussa 2018, Shape of You:sta tuli Spotifyn historian eniten striimattu kappale.

4: See You Again (Wiz Khalifa)

See You Again on amerikkalaisen räppärin Wiz Khalifan maaliskuussa 2015 julkaisema hitti. Kyseessä oli Fast & Furious leffasarjan Furious 7 -osaa varten julkaistu kappale. Se oli myös tribuutti edesmenneelle Paul Walkerille.

See You Again piti Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan ykköspaikka hallussaan 12 viikkoa jakaen rap-kappaleiden ennätyksen Eminemin Lose Yourself -hitin kanssa. Se nousi myös heinäkuussa 2017 Youtuben katsotuimmaksi videoksi ohittaen tuolloin Gangnam Style -musiikkivideon.

Tällä hetkellä See You Again on kerännyt hieman yli 4,7 miljardia katselukertaa.

5: Recipe for disaster (Masha and The Bear)

Listan viidennellä sijalla on ensimmäinen ei-musiikkivideo ja monille varmasti suuri yllätys. Kyseessä on venäläisen Masa ja Karhu -animaatiosarjan jakso vuodelta 2012. Sarjassa seikkailevat pikkutyttö Masa sekä sirkuseläimen työt lopettanut karhu.

Venäläinen tuotantoyhtiö päätti julkaista 2010-luvun alkupuolella kaikki jaksot Youtubessa. Niistä on tullut sen jälkeen valtavan suosittuja, ja monet jaksot ovat keränneet kymmeniä miljoonia katselukertoja.

Jakso nimeltään ”Resepti katastrofille” on noussut erityisen suureen suosioon. Se on katsottu tällä hetkellä noin 4,4 miljardia kertaa.

Lähde: Youtube facts, Wikipedia