agatha christien katoaminen

Agatha Christie katosi mystisesti

Agatha Christie on maailman myydyin kirjailija. Vain Raamattua sekä Shakespearen kirjallisuutta on painettu enemmän kuin Christien kirjoittamia dekkareita. Hänen kirjansa sisälsivät aina mielenkiintoisia murhamysteereitä, mutta myös hänen yksityiselämäänsä liittyi uskomaton yhä selvittämättä oleva katoamistapaus!

Agatha Christie koki kovia vuonna 1926, kun hänen äitinsä kuoli ja hänen miehensä petti häntä toisen naisen kanssa. Tämä kaikki oli liikaa Christielle, joka päätti lähteä illalla 3. joulukuuta 1926 ulos ja katosi tämän jälkeen. Christie oli kadoksissa yksitoista päivää, kunnes hän palasi jälleen ihmisten ilmoille.

Poliisit löysivät Christien auton hylättynä jyrkän rinteen kohdalta. Kirjailijasta itsestään ei näkynyt mitään merkkiä ja päivien kuluessa alkoi liikkua huhuja, että hän olisi kuollut. Tämä käynnisti siihen astisen historian suurimman yksittäisen henkilön etsintäoperaation. Mukana oli yli tuhat poliisia sekä satoja vapaaehtoisia etsijöitä. Myös lentokoneita käytettiin apuna Christien etsintään, mikä oli ensimmäinen kerta historiassa.

Embed from Getty Images

Lehdistö kirjoitti valtavasti uutisia kirjailijan katoamisesta ja etsintäoperaatiosta, joita kansa luki suurella mielenkiinnolla. Tapahtumat muistuttivat hyvin paljon Christien omien kirjojen mysteereitä, mikä teki asiasta vielä kiinnostavamman. Jopa hänen miestään alettiin epäilemään kirjailijan murhasta.

Christie kuitenkin löydettiin hyvässä kunnossa eräästä hotellista yhdentoista päivän etsintöjen jälkeen. Hän oli kirjautunut hotelliin miehensä rakastajattaren nimellä, mutta eräs hotellivieras oli tunnistanut hänen oikean henkilöllisyytensä. Christie ei koskaan paljastanut, miksi hän katosi eikä ikinä keskustellut asiasta lehdistön kanssa.

Lähde: Asialinja – Agatha Christien katoaminen | Kuva: Pixabay