nike

9 mielenkiintoista faktaa Nikesta

Nike on yksi maailman suosituimpia urheiluvaatteiden ja jalkineiden valmistajia, mutta on monta asiaa, joita ihmiset eivät tiedä tästä yrityksestä. Huolimatta siitä, että suurin osa länsimaisista ihmisistä omistaa ainakin yhden Niken valmistaman esineen, on olemassa monia mielenkiintoisia faktoja, jotka ovat suhteellisen tuntemattomia.

  1. Niken perustivat 25. tammikuuta 1964 Bill Bowerman ja Phil Knight.
  2. Sen pääkonttori sijaitsee Washington Countyssa, Oregonissa, Yhdysvalloissa.
  3. Monet lausuvat brändin nimen väärin. Se lausutaan englanniksi ’ny-kee’ ja nimi tulee kreikkalaiselta voittajajumalattarelta.
  4. Portlandin osavaltion yliopiston opiskelija Carolyn Davidson suunnitteli kuuluisan Niken swoosh-logon. Myöhemmin hänelle annettiin palkkioksi yli 640 000 dollarin arvosta Nike-tuotteita.
  5. Iskulause ”Just Do It”, joka tunnetaan nykyisin kaikkialla maailmassa, on saanut inspiraationsa sarjamurhaaja Gary Gilmoren viimeisistä sanoista. Hän lausui viimeisinä sanoinaan ”Tehdään se eli Let’s Do It” ennen kuin hänet teloitettiin.
  6. Nike myy jalkineita, vaatteita ja urheilutarvikkeita tuhansissa kaupoissa ympäri maailmaa. Kaikkiaan vuosittain myydään yli 900 miljoonaa Nike-tuotetta.
  7. Vuosien mittaan Nike on tehnyt monia palkittuja mainoksia ja vuosina 2000 ja 2002 se on voittanut mm. niistä Emmy-palkinnon.
  8. Yksi Niken viimeisimmistä innovaatioista on kenkä, joka voidaan yhdistää sähköisesti älypuhelimeen. Jalkineet sisältävät upotetun laskentalaitteen, joka voidaan liittää kenkäkäyttäjän älypuhelimeen.
  9. Niken markkinaosuus urheilujalkineiden markkinoilla noin 62%, joten se on suosituin urheilujalkineiden tuotemerkki.

Lähde: thefactsite | Kuva: Image by Pexels from Pixabay