adidas faktoja

6 mielenkiintoista faktaa Adidaksesta

Saksalainen jalkinevalmistaja Adidas juhli 65-vuotispäiväänsä vuonna 2014. Lähes 70 vuotisen historian jälkeen, brändi on yhtä merkityksellinen kuin aikaisemminkin.

Vaikka Adidas on edelleen kovassa kilpailussa Niken kanssa, Adidas on onnistunut kiinnittämään paljon huomiota brändiin mm. maailmankuulun suunnittelijan Jeremy Scottin uusilla ja parannetuilla malleilla ja ottamaan käyttöön uutta tekniikkaa, kuten Ultra Boost -sarjan. Tässä artikkelissa listataan mielenkiintoisia faktoja Adidaksesta.

  1. ’Stan Smith’, Adidaksen ikoninen lenkkari, oli alun perin tarkoitus nimetä legendaarisen ranskalaisen tennistähti Robert Hailletin mukaan, eikä Stanley Smithin.
  2. Bostonissa oli puisto, jota paikalliset tunsivat nimellä “Adidas Park”, jossa ei sallittu käyttää muuta kuin Adidas-merkkisiä lenkkareita. Jos uskalsi mennä puistoon Niken tai Puman lenkkareissa, oli vaara, että kengät napattiin ja ripustettiin puiston ”häpeäpuuhun”, josta löytyi jo ennestään lukemattomia pareja lenkkitossuja.
  3. Adidas vältti täpärästi konkurssin 90-luvulla sen jälkeen, kun brändi oli tehnyt huonoja strategisia päätöksiä.
  4. Vaikka tuotemerkki yhdistetään usein Hip hop-maailmaan, se tunnetaan myös innovaatioistaan koripallomaailmassa. Itse asiassa Adidas Superstar oli ensimmäinen koripallokenkä, jossa oli matala ja nahkainen yläosa.
  5. Trefoil-logolla, josta tuotemerkki tunnetaan, on ulkoasun lisäksi myös merkitys. Logo otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Münchenin olympialaisissa vuonna 1972.
  6. Adidaksen nimi oli alun perin Gebrüder Dassler Schuhfabrik vuonna 1924, mutta se muutettiin Adidakseksi perustajan Adi Dasslerin mukaan.

Lue myös tämä mielenkiintoinen tarina Adidaksen historiasta. Tiesitkö, että urheilubrändi Puma on syntynyt Adi Dasslerin ja hänen veljensä riidan seurauksena?

Lähde: thefactssite | Image by Bruce Emmerling from Pixabay