cristiano ronaldo real madrid

Real Madrid teki historiaa: kolmas peräkkäinen UCL-mestaruus

Real Madrid teki 26.5.2018 historiaa, kun joukkue kaatoi Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa. Dramaattinen ottelu pelattiin Kievissä, ja se päättyi lukemiin 3-1 FT.

Real Madrid oli tehnyt historiaa jo vuotta aiemmin voittamalla Mestarien liigan ensimmäisenä joukkueena kaksi kertaa peräkkäin. Nyt Zinedine Zidanen valmentama ryhmä rikkoi oman ennätyksensä voittamalla mestaruuden kolmannen kerran. Kaiken lisäksi Real Madrid voitti Champions liigan myös kaudella 2014/2015, joten joukkue on nostanut pyttyä neljä kertaa viimeisen viiden vuoden aikana!

Real Madridin avauskokoonpano teki myös mielenkiintoista historiaa. Joukkue pelasi nimittäin täsmälleen samalla miehistöllä, kuin vuoden 2016/2017 finaalissa.

Zidanesta tuli myös historian ensimmäinen valmentaja, joka on voittanut Euroopan seurajoukkueiden mestaruuden kolmella peräkkäisenä kautena.  Ranskalaisvalmentaja ei ole hävinnyt vielä Real Madridin kanssa yhtään Mestarien liigan playoffs-vaiheen ottelua. Tämä on käsittämätön saldo.

Voit katsoa tästä kaikki Real Madrid-Liverpool -ottelun maalit. Finaalin tilastot löydät tästä linkistä.

Seurajoukkueiden kilpailut ovat tällä hetkellä täysin espanjalaisjoukkueiden komennuksessa, kuten alla oleva twiitti hyvin kertoo.

Kuva: By Oleg Dubyna from Poltava, Ukraine (Cristiano Ronaldo) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *