gustave - maailman suurin krokotiili

Gustave – krokotiili, joka on surmannut 300 ihmistä

Ruzizi-joen varrella Burundissa elää niilinkrokotiili, joka on niittänyt poikkeuksellisen paljon kuolemaa jo vuosikymmenten ajan. Valtava matelija on onnistunut välttämään vangitsemisen tähän päivään saakka, joten sen tarkat mitat eivät ole tiedossa. Arvioiden mukaan kyseessä on 900-1000 kiloinen eläin, jonka pituus olisi jopa 7,5 metriä. Jos arviot pitävät paikkansa, Gustave olisi maailman suurin krokotiili.

Tämä jättiläismäinen matelija on elänyt Ruzizi-joella jo vuodesta 1955 saakka. Gustave-nimellä tunnettu eläin on surmannut kuluneen 60 vuoden aikana jopa 300 ihmistä. Paikallisten mukaan Gustave ei edes syö ihmisuhrejaan, vaan hukuttaa ne ja raahaa kuolleet ruumiit sitten rantaan.

Tiedemiesten arvioiden mukaan Gustaven valtava koko estää sitä metsästämästä lajilleen normaaleja saaliita, kuten seeproja ja antilooppeja. Se joutuu hyökkäämään näin ollen virtahepojen, gnuantilooppien sekä ihmisten kimppuun.

Gustavea on yritetty vangita sekä ampua useaan otteeseen, mutta turhaan. Vuonna 2004 herpetologi (matelijoiden tutkija) Patrice Faye sekä ryhmä tiedemiehiä yritti vangita Gustavea viikkojen ajan. Tästä projektista on myös tehty filmi Capturing the Killer Croc.

He eivät onnistuneet saamaan petoa vangiksi ennen kuin ryhmän oli poistuttava maasta sisällissodan tieltä.

Viimeisin vahvistettu havainto Gustavesta on vuodelta 2015.

Lähde: Wikipedia | Kuva: Pexels

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *