kenguru

10 faktaa kenguruista

Australiassa elävät kengurut ovat mielenkiintoisia eläimiä! Tässä kymmenen faktaa.

  1. Kenguruita elää luonnossa Australian itäosissa, jossa ne elävät pienissä laumoissa. Yksi lauma koostuu yleensä noin 50 kengurusta, toisinaan ne voivat olla suurempiakin.
  2. Jos kengurut tuntevat itsensä uhatuiksi, ne kumistavat maata vahvoilla jaloillaan varoittaakseen muita ryhmän kenguruita ja herättääkseen niiden huomion.
  3. Kengurut ovat aggressiivisia tappelijoita. Kun ne tappelevat keskenään, ne lyövät ja potkivat toisiaan voimakkaasti ja toisinaan jopa purevat. Urokset tappelevat yleensä keskenään naaraista.
  4. Naaraskenguruilla on pussi vatsassaan, jossa ne kantavat poikasiaan. Vastasyntyneet ovat yleensä erittäin pikkuriikkisiä, vain 2,5 cm kokoisia eli noin viinirypäleen mittaisia!
  5. Syntymän jälkeen pikkukengurut matkustavat äidin pussissa. Ne eivät osaa imeä eivätkä niellä, joten äitikenguru joutuu pumppaamaan omilla lihaksillaan maitoa suoraan poikasensa suuhun.
  6. Noin neljän kuukauden ikäisinä nuoret kengurut lähteävät ulos pussista lyhyille matkoille ja kymmenen kuukauden ikäisinä ne jättävät emonsa pussissa oleskelun kokonaan.
  7. Kengurut ovat kasvissyöjiä ja niiden herkkua ovat ruoho ja yrtit.
  8. Kenguruilla ei ole montaa luontaista vihollista. Niiden pahimmat viholliset luonnossa ovat villikoirat eli dingot.
  9. Kenguruilla ei kuitenkaan ole luonnossa helppoa, sillä kuumuus kuivuus ja nälkä ovat niiden suurimpia vaaroja.
  10. Kenguruiden huippunopeus on yli 56 km/h ja ne pystyvät loikkaamaan yhdellä pompulla jopa 9 metrisiä hyppyhä. Niillä on pienet etujalat ja pitkä vahva häntä, joka auttaa niitä pysymään tasapainossa kun ne hyppelevät.

Lähde: natgeokids.com | Kuva: David Clode on Unsplash

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *